Lifestyle Tip

24 Aug

Noorderzon. Een jaarlijks evenement in het Noorderplantsoen in Groningen. Cultuur, gezelligheid & veel bezoekers komen hier samen in 10 dagen Performing Arts Festival.

Zo ook in 2011 is het Noorderzon Performing Arts Festival weer neergestreken in Groningen, van 18 – 28 Augustus. Hét festival wat jaarlijks vele Groningers en niet-Groningers trekt naar de stad. Niet 1 speciale vorm van cultuuruitingen wordt uitgevoerd op het festival, maar liefst 11 verschillende vormen worden tentoongesteld in het mooiste plantsoen. Van dans tot literatuur tot film – het is er allemaal te vinden gedurende 10 dagen in Groningen!

Zelf ben ik afgelopen maandag naar Noorderzon Performing Arts Festival geweest – maar had helaas geen tickets voor een show. Dit is absoluut een aanrader om dit van te voren wel te bestellen; de Kiosk’en zijn op het terrein gedurende het festival gelimiteerd geopend of je staat lang in de rij bij de voorstelling op de avond zelf. De sfeer die op het terrein hangt is heel ontspannen en gezellig – mede door de vele kleine horeca punten. Niet alleen de tentjes met drinken en kleine snacks zijn er te vinden, maar ook snoep-, smoothies-, en merchandise stands zijn er te vinden op het terrein van Noorderzon.

Zo was er afgelopen maandag een (gratis) optreden van White Denim op de vijver van het plantsoen; waar normaal in de zomer honderden stadjers (inwoners van Groningen) zich nestelen met een handdoek & drinken – zaten er nu honderden mensen op de tribunes rond de vijver om de band te horen en zien spelen. Dit gaf een hele gave vibe rondom het hele gebeuren. Iedereen was aan het genieten van de muziek, het mooie weer en hapjes & drankjes.
Over de band zelf ben ik ook érg verrast – de bandleden zien er op een afstandje nog best ok uit – maar als je ze op hun officiële pics ziet, kijk je toch heel anders tegen ze aan. De songs die ze speelden waren verfrissend, nieuw & verrassend – hierdoor ben ik juist alleen maar enthousiaster geraakt om ze op te zoeken op internet. Zo kwam ik er achter dat ze een paar dagen voor Noorderzon op Lowlands hebben gespeeld, en volgens mij is dat niet de laatste plek waar je zou willen spelen als het mocht als upcoming band! Dus hou ze in de gaten .. White Denim!

Om nog een beeld te krijgen van het hele festival heb ik nog 2 foto’tjes gemaakt met m’n telefoon – waardoor jullie wellicht een beter beeld krijgen van het hele gebeuren. Uit de foto’s is vooral op te maken dat het niet alleen maar uit voorstellingen bestaat maar ook uit het volgende:

Hier is een diaprojector opgehangen met een fontein in één van de plantsoenvijvers – waardoor het geprojecteerde beeld op de fontein getoond werd. Doordat de fontein redelijk ver weg stond van de kant, was het soms wat lastig te zien en te lezen. Maar de graphics en algemene indrukken waren toch genoeg om het aan jullie te tonen. In de tijd dat ik met een vriendin een paar rondjes heb gelopen, werden er elke keer andere beelden/teksten vertoond en was het dermate interessant om even te blijven staan kijken naar de wisselende vertoningen op de fontein. De naam van deze vertoning is Aqua Luma, wat te vinden is in de zuidelijke vijver te vinden is, vlakbij de ingang aan de Leliesingel / Noorderhaven.

 Velen zullen nu wel denken: zo’n zandkasteel .. wat moet dat nou op een cultureel festival? Nou het zit als volgt: de bedenker van dit onderdeel is professioneel zandsculptuur-bouwer. Dat is wellicht te zien aan de foto hiernaast – alles zo gedetailleerd uitgesneden & in elkaar gezet – dat kan niet door een kind zijn gedaan. Maar juist uit kinderen haalt hij zijn inspiratie. Daardoor is het ook op het festival terecht gekomen, want naast dit enorme kasteel van zand, kunnen kinderen hun eigen zandkasteel bouwen waar de kunstenaar dus zijn inspiratie uit haalt.

Dit soort verrassende elementen zijn dus op Noorderzon Performing Arts Festival te vinden. Maar natuurlijk ook de ‘standaard’ dans-, zang-, en toneelkunsten worden tentoongesteld. Het festival is nog tot en met 28 Augustus te vinden in het Noorderplantsoen te Groningen – dus als je nog een dagje vrij hebt – ga het absoluut zien (en dan vooral ’s avonds is het erg gezellig druk!).

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: