Obese

1 Okt

Zoals jullie misschien al hebben gezien of gehoord is er vanaf zondag 2 oktober een nieuw programma op TV: Obese.

“In het nieuwe RTL 4-programma Obese worden zes personen met morbide obesitas een jaar lang gevolgd. In hun strijd tegen de kilo’s worden ze bijgestaan door een team van deskundigen. In 300 dagen proberen zij de helft van hun gewicht te verliezen. Wendy van Dijk neemt de presentatie voor haar rekening.

De deelnemers van Obese wegen minimaal het dubbele van wat hun gewicht zou moeten zijn. Afvallen is een serieuze zaak, want hun gezondheid loopt direct gevaar. Ook sociaal gezien zitten ze behoorlijk in de knoop. Het leven dat ze nu leiden bemoeilijkt relaties en isolement dreigt. In elke aflevering staat er één deelnemer centraal.

In de eerste aflevering overvalt Wendy Danny Bouman om hem het goede nieuws te vertellen. Hij is één van de zes kandidaten die de kans krijgt om in één jaar weer een normaal leven te leiden. Danny is 40 jaar, ondernemer en weegt 270 kilo. Vroeger was sporten zijn uitlaatklep, nu is dat eten. Zijn grote wens is om weer te kunnen surfen. Danny is verslaafd aan eten, heeft een slechte conditie en heeft zijn hele leven aangepast aan zijn omvang. Danny grijpt deze kans met beide handen aan, want zoals hij zelf zegt is dit zijn laatste redmiddel.

Overgewicht grijpt als een besmettelijke ziekte om zich heen. Naar verwachting zal dit in 2015 het grootste gezondheidsprobleem van de wereld zijn. In Nederland lijden inmiddels 250.000 mensen (cijfers Nederlandse Obesitas Kliniek) aan extreem overgewicht of morbide obesitas. Het is bijna onmogelijk om hier zelf vanaf te komen terwijl de kans op vroegtijdig overlijden groot is.”

Bron: bruno.nl

Zelf vind ik zulke programma’s altijd erg interessant om te zien. Je neemt een kijkje in hun leven en zo zie je dat er veel meer achter zit dan ‘alleen maar teveel eten’. De persoon die in aflevering 1 centraal staat, Danny Bouman, was afgelopen donderdag te gast bij de Wereld Draait Door. Hier zag je hem hoe die nu was. Hij was al 130 kilo afgevallen en je herkent hem echt niet terug in de begin beelden. Dit alles is gebeurd met behulp van dit programma in een tijd van één jaar. Hij is er nu nog niet helemaal, maar is onwijs goed op weg.

Obese is een interessant programma over mensen met overgewicht mét een verhaal erachter. Wil jij weten hoe ze de strijd aan gaan? Kijk dan aanstaande zondag om 20.00 Obese op RTL 4.

Advertenties

Eén reactie to “Obese”

 1. G.J. odrossly 2 oktober 2011 bij 22:40 #

  Wat een doorzettingsvermogen zowel geestelijk als lichamelijk, ongelofelijk- en zelden vertoond!!!!!!!. Danny Bouman is zeker een voorbeeld te noemen voor velen met een eetstoornis.
  Niet meer zielig doen…..maar het roer volledig omgooien. Makkelijker gezegd dan gedaan en wellicht iets dan niet voor eenieder is weggelegd. Het zit puur tussen de oren en deze Danny kon zich bevrijden- en losmaken van deze psychische drang. Na drastisch te zijn afgevallen, werd hij geconfronteerd met overtollige uitgerekte huid. Weer een harde confrontatie met de werkelijkheid………toch ook hierop reageerde Danny met een ongekende vastberadenheid en verbetenheid. Wederom ontzettend knap. Nu nog een aantal zware operaties en deze Danny heeft op ongelofelijke wijze laten zien waartoe hij in staat is. Uit het programma blijkt tevens hoe belangrijk motivatie- en steun voor Danny is.
  Deze Danny heeft dit resultaat behaald omdat hij psychisch onvoorstelbaar sterk moet zijn. In mijn ogen zonder meer een uitzondering op de regel.
  Het is mij duidelijk dat ik het woord ONGELOFELIJK vaak heb gebruikt………daarom heb ik deze Danny op TV dan ook met open mond gevolgd. Wellicht ben ik ook wel jaloers op diens doorzettingsvermogen- en verbetenheid, om weer op de goede weg te komen.
  Danny het is je van harte gegund…..want je hebt het zeer zeker DIK verdiend.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: