Wat te doen met statisch haar?

4 Nov

Je kent het waarschijnlijk wel, wanneer het buiten erg koud is en wanneer het heeft gevroren, staan je haren ’s ochtends recht over eind. Vooral wanneer je je haar aan het borstelen word je er gek van omdat je haren steeds weer terug omhoog gaan. Je hebt haar in een mooie knot gestoken, maar overal staan de kleine haartjes omhoog. Je doet je warme trui uit en hoort je haar knetteren en je ziet na de tijd dat je perfect gestylde kapsel weer naar de knoppen is. No worries, het heeft niets met de zwaartekracht te maken: je hebt last van statisch haar. De één heeft er meer last van dan de ander, maar het is in elk geval erg vervelend. Wij hebben een aantal tips voor jullie waarmee je je statische haar voortaan de baas bent!

Hoe ontstaat statisch haar?
In de zomer heb je waarschijnlijk nergens last van. De kou buiten droogt je haar uit. Eveneens als de warmte van de verwarming, die in de koudere maanden weer volop wordt gebruikt. Ook door de hitte van een föhn droogt je haar uit. Wanneer je haar erg droog is, raakt je haar eerder statisch geladen. En ja, dat zijn dus de haren die recht omhoog staan.

Hoe kun je het voorkomen? 
Het helemaal voorkomen kun je natuurlijk niet, maar je kunt het met een paar eenvoudige stappen de kans op statisch haar wel verminderen.

1. Kies voor vochtinbrengende haarverzoringsproducten.
Je haar kan in de koudere maanden wel wat vocht gebruiken. Kies daarom voor een vochtinbrengende shampoo en conditioner. Om je haar nog eens extra te verwennen kun je ook 1x in de week een vochtinbrengend haarmasker gebruiken. Dit geeft je droge haar een boost, zodat het er weer even tegen aan kan. Fijne vochtinbrengende shampoo’s zijn bijvoorbeeld die van Herballife, Aussie, John Frieda en Wella. Natuurlijk zijn er ook talloze andere merken, als het maar een vochtinbrengende shampoo/conditioner is. Kies ook voor een vochtinbrengend haarmasker. Hier zijn ook verschillende variaties van. Je hebt bijvoorbeeld het 1 minuut masker van Anderlon, maar ook het 3 minutes Miracle masker van Aussie is erg populair.

2. Wrijf na het douchen je haar niet droog, maar wikkel je haar in een handdoek en laat het zo drogen. Omdat je niet met de handdoek je haar droog wrijft, onstaat er geen wrijving waardoor er minder kans ik op statisch haar.

3. Föhn je haar niet, maar laat het natuurlijk opdrogen. Föhnen droogt je haar namelijk erg uit. Wil je toch perse je haar föhnen, föhn dan op de koelste stand en gebruik een beschermend haarserum.

4. Gebruik stylingsproducten om je haar in model te houden en te fixeren. Zo houdt je de statische haartjes in bedwang.

Statisch haar helemaal voorkomen kun je niet, maar als je deze tips opvolgt weet ik zeker dat het een stuk minder zal zijn! 😉

Heb jij vaak last van statisch haar en wat doe je eraan?

Advertenties

Eén reactie to “Wat te doen met statisch haar?”

  1. mylifenbeauty 4 november 2011 bij 17:37 #

    gelukkig heb ik er bijna nooit last van en als ik er een keer last van hem ga ik met me hand eroverheen en is het weg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: