Relax, take it easy!

12 Feb

 

We hebben allemaal wel eens van die dagen waarop we zo ontzettend veel moeten doen. Je bent wat vergeten, ziet dat je nog een afspraak hebt staan en je moet nog zoveel doen. Je zit even met je handen in het haar en weet het even niet meer. Wij hebben enkele tips waardoor je zo stress-low mogelijk je drukke dagen door komt.

1. Maak lijstjes.
Dit is misschien wel de belangrijkste tip. Maak voor jezelf een lijstje met je wat nog allemaal moet doen. Doe dit uitgebreid. Niet dat je bijvoorbeeld alleen stad in opschrijft, maar schrijf precies op wat je moet halen of doen. Zo heb je voor jezelf een goed overzicht met wat er moet gebeuren en hoeveel tijd het je ongeveer gaat kosten.

2. Weeg zaken met elkaar af
Moet je veel dingen tegelijk doen maar je hebt weinig tijd? Dan zul je keuzes moeten maken. Morgen is de deadline van die belangrijke opdracht, maar je zou vanavond bij je oma op de thee. Heel sneu voor je oma, maar in zo’n situatie gaat de opdracht even voor. Kijk wat je belangrijke vind en doe dat eerst. Heb je na de tijd nog tijd over? Ga dan verder met zaken die je nog kunt doen.

3. Relax
Hoe druk je het ook hebt en hoeveel je ook moet doen, het is belangrijk om tussentijd toch even een pauze te nemen. Ga even een blokje om buiten, drink een kopje thee met je moeder of ga even TV kijken. Het is goed om even uit de situatie te zijn en even in een andere omgeving te zijn en een andere houding aan te nemen. Het hoeft heus niet lang te duren. Plan voor jezelf dat je bijvoorbeeld 30 minuutjes aan het werk gaat en hierna 5 minuten pauze neemt. Je zult zien dat je langer door kunt!

4. Maak het zo leuk mogelijk
Als je het dan toch erg druk hebt en bijvoorbeeld veel moet leren: maak het dan zo leuk mogelijk voor jezelf. Dit klinkt misschien gek, want hoe kun je dat nu leuk maken? Zet bijvoorbeeld je favoriete CD op, ga studeren met je favo rol koekjes naast je. Trek je meest lekker zittende chillbroek en een dik vest aan zodat je je op je gemak voelt. Kleine dingen maken het verschil!

Wat doe jij in drukke periodes om het zo aangenaam mogelijk te maken?

Advertenties

Eén reactie to “Relax, take it easy!”

  1. Mariette 12 februari 2012 bij 20:29 #

    Veeeeeel muziek luisteren :), word ik lekker rustig van…

    Liefs, Mariette

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: