Radio538 voor Warchild

11 Mrt

Misschien heb je het de afgelopen dagen wel meegekregen, Radio538 is begonnen met de actie voor Warchild! Ze toeren 7 dagen door heel Nederland, van Maastricht tot Groningen. Vandaag staan ze in Den Bosch, waar uitzendingen worden gemaakt vanuit een truck van 06:00 – 00:00u. De komende dagen doen ze nog (in volgorde van de dagen) Hilversum, Alpehn a/d Rijn, Meppel, Leeuwarden & Groningen aan.

Het thema van dit jaars actie is Beter Examenstress dan Doodsangst. Dit houdt in dat de actie gericht is op 28 miljoen kinderen wereldwijd die nog nooit een leraar hebben gezien, en dus ook niet naar school kunnen gaan. Niet zomaar kunnen deze kids niet naar school, nee dit heeft een reden. En niet zo’n kleine ook: of ze zijn kindsoldaat, de wegen naar school zijn te gevaarlijk door mijnen en bermbommen of omdat ze gevlucht zijn voor alle ellende.

De actie is niet te vergelijken met de 3FM Serious Request dagen eind December, aangezien de DJ’s van Radio538 wel gewoon hun truck uit kunnen – rondreizen door Nederland – en gewoon mogen en kunnen eten. Dit maakt de actie absoluut niet minder! Ik vind het persoonlijk zelfs wat extra hebben, om zo mensen door het hele land betrokken te krijgen bij de actie en naar hun toe te komen in plaats van op 1 plek in het land te gaan staan.

Wil je actie ondernemen voor Warchild, kom dan de komende dagen naar de Radio538 stands in de steden die nog aangedaan gaan worden. Je kan ook bieden op de 538 Veiling – met signeerde voetbalshirts van Guidetti tot Mark van Bommel & Coldplay items! Zelf ga ik de actie op 2 manieren steunen; aangezien ze toch vrijdag in Groningen zijn. Ten eerste ga ik vrijdag overdag actie ondernemen in de binnenstad met mijn huisgenootje & ’s avonds het eindfeest meepakken! En bovenal, krijg ik donderdag op vrijdagavond 3 DJ’s over de vloer te slapen, waar alles logistiek voor geregeld is – en die bij ons op zolder zullen vertoeven. Hier natuurlijk nog een verslag na die tijd van!

Zijn jullie van plan actie te ondernemen of geld te storten voor de 538 voor Warchild week?

Advertenties

2 Reacties to “Radio538 voor Warchild”

  1. Vera 11 maart 2012 bij 17:44 #

    Met Serious Request gingen veel dj’s van 3fm ook naar de mensen toe 😉 Alleen het glazen huis staat op één plek, maar de rest reist door het land 🙂

    Mooie actie! Verschrikkelijk dat zoveel kinderen zo moeten leven! Ik weet nog niet wat ik ga doen. Ik ga maar eens even tussen de veilingitems kijken 😉

  2. Mariette 11 maart 2012 bij 19:44 #

    Ik had het eerst even op TV gevolgd, goed initatief!

    Liefs, Mariette

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: