I left my heart in New York!

22 Jun

New York City – I Love You!

Ik raak er niet over uitgepraat tegen familie en vrienden, dus waarom er geen blog over schrijven? Al bijna een maand geleden stapte ik in het Delta vliegtuig, om in 7:35u te vliegen naar The City That Never Sleeps: New York City. Een city-trip die ik al járen op m’n lijstje had staan, en die er eindelijk afgestreept ging worden. In 6 dagen zoveel mogelijk genieten, doen en beleven in de stad waar ik (achteraf) verliefd op ben geworden!

Het begon allemaal op 26 April, 13:30u Amerikaanse tijd, dat we met z’n 3en in een yellow cab stapten op weg naar ons hotel. De eerste kilometers reden we door Queens richting Manhattan – waar het besef om in deze wereldstad te zijn nog redelijk was, maar zodra je de tunnel door bent, je in de wolkenkrabbers en hectiek omkomt. Het besef kwam als een donderslag binnen; ik ben in New York City!

Eenmaal aangekomen in het hotel, gesettled en uitgerust, zijn we direct één van de meest geweldige plekken in de stad gaan ontdekken – Times Square. Wie kent de enorme billboards niet uit films, series en reclames? Er dan opeens zelf staan maakt het onwerkelijk, maar intens genieten van de sfeer, de mensen en alles wat het hart van New York te bieden heeft.

Helaas was het nacht 1 al raak, en vloog de jetlag bij mij hard naar binnen. Maar zoals Johan Cruijff altijd zegt ‘Elk nadeel heb z’n voordeel’ – en zo stonden we om 09:15u al op bijna 381 meter; de 86e verdieping van het Empire State Building. The Big Apple aan je voeten, een uitzicht tot tientallen kilometers ver van Brooklyn (zuid) tot de Bronx (noord); een absolute must-see als je naar New York gaat. Net als de door ons bezochtte Vrijheidsbeeld, Brooklyn Bridge, Ground Zero, Wall Street, Central Park en Grand Central Terminal. En dan is dit nog maar een greep uit alle dingen die we hebben gedaan; want wat heeft NYC enorm veel te bieden!

Als vrouw kun je er natuurlijk niet omheen, shoppen in één van de modesteden in de wereld! Favorieten bij mij waren met name Fifth Avenue en SoHo. Van exclusieve kleding (Prada, Jimmy Choo & Chanel) tot lower-budget merken als Zara, H&M en Sephora waren met name te vinden op Fifth Av. In SoHo vind je de kleinere boutiques met elk een eigen stijl waardoor je van exclusieve tot vrijetijdskleding heen en weer wordt getrokken. Favorieten in SoHo waren vooral voor mij de Converse store; wie wil er nou niet kiezen tussen honderden soorten en maten All-Stars, en Bloomingdale’s – een exclusiever warenhuis te vergelijken met de Bijenkorf in Nederland, alleen dan typisch Amerikaans natuurlijk! Wat vooral op viel, waren de uitermate vriendelijke Amerikanen – van horeca personeel tot locals die je de weg vrijwillig wijzen als je staat te klunzen met een kaart. Hier kunnen een boel Nederlanders nog wat van leren!

Voor wie New York City ook nog op zijn/haar wishlist heeft staan, volgen hier een paar tips & trics die je in je achterhoofd kan houden:

–      Boek een hotel zónder ontbijt; er zijn genoeg Starbuck’s of andere To-Go tentjes waar je voor weinig een goed ontbijt kan halen;

–      Maak voor je vertrek een to-do-list; wat wil je zien, wat ligt qua locatie ‘dichtbij’ elkaar en plan activiteiten die op een dag conditioneel te doen zijn;

–      Bepaal een vaste prijs met een yellow cab chauffeur indien je reist met de taxi; dit voorkomt een hoop verwarring en discussie met sommige eigenwijze drivers

–      Let goed op je tas, spullen, fotocamera en andere waardevolle spullen als je een dag op pad bent; New York is natuurlijk een miljoenen stad, waar zwervers en overige personen met foute bedoelingen ook hun weg weten;

–      Last but not least: Geniet van élke seconde die je in New York City hebt. De tijd vliegt als je er bent, en pas als je in het vliegtuig terug zit naar Amsterdam realiseer je wat je allemaal hebt beleefd!

Ik zal vanmiddag nog een aparte post doen met wat foto’s van mijn uitermate geslaagde vakantie naar New York City! 🙂

Advertenties

Eén reactie to “I left my heart in New York!”

  1. Mariette 22 juni 2012 bij 17:39 #

    Super gaaf! NYC staat hoog op mijn lijstje…

    Liefs, Mariette

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: