Pink Ribbon Maand

2 Okt

Het is weer Oktober, dus het is weer borstkanker-awareness maand. De stichting Pink Ribbon vraagt elk jaar in Oktober aandacht voor het type kanker wat zowel bij vrouwen als bij mannen kan voorkomen. Wat veel mensen dus niet weten, is dat mannen ook borstkanker kunnen ontwikkelen, ook al is het bij vrouwen duidelijker te zien en te voelen dat er wat aan de hand is. De stichting financieert projecten en onderzoek naar deze vorm van kanker. Ook wordt er gekeken naar nazorg van patiënten, behandelingen en de lange termijn effecten.

Elke Oktober maand in het jaar is het de speciale Pink Ribbon maand. Dit jaar is het thema ‘Leven tussen hoop en vrees’, met een nadruk op de borstkankerpatiënten met uitzaaiingen door het lichaam. Zo worden er gedurende de hele maand evenementen georganiseerd door het hele land, van Venray tot Hardenberg. Ook wordt er dit jaar weer een magazine uitgebracht, dit jaar met de titel Aandacht, die speciaal wordt uitgegeven met inspirerende interviews, columns en foto’s. De opbrengst van dit magazine gaat voor 100% naar de stichting Pink Ribbon.

En natuurlijk net als eerdere jaren komt er ook weer een geluksarmband op de markt voor de oktober maand rondom borstkanker. Volgens Pink Ribbon: “Waarin zit geluk? In de zeven symbolische bedels die deze armband met zich meedraagt. Een parel, roos, cirkel, ster, klavertjevier, blaadje en natuurlijk hét lintje. De Pink Ribbon Geluksarmband gedraagt zich chic dit jaar. Met zachtroze tinten, houten en glazen kraaltjes en zilver- en koperkleurige bedels. Maar geluk zit ‘m niet alleen in de symboliek. Deel de vijf armbandjes met dierbaren en haal je geluk uit vriendschap en verbondenheid.” Voor €9,95 kan je het armbandje via de website van Pink Ribbon bestellen, of los kopen in winkels van Etos en Bruna. Van de verkoopprijs gaat €4,27 direct naar de stichting!

Ben jij van plan om het tijdschrift of armbandje aan te schaffen als “donatie” voor Pink Ribbon? 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: