Tip van de Week: Coldplay & Rigby

3 Dec

20121123-155430.jpg

Na 9 jaar vonden de heren van Coldplay het wel weer eens tijd voor een live dvd en cd uit te brengen, en ik kan het alleen maar beamen! Zelf ben ik naar hetzelfde concert geweest van de live opnames uit Parijs, Los Angeles en Madrid – alleen was ik naar Ahoy Rotterdam gegaan voor de Mylo Xyloto tour in December 2011. De sfeer die in Ahoy hing, is precies weer terug te voelen op de dvd en cd – euforisch, muzikaal geniaal en vooral veel plezier en enthousiasme. De stem van frontman Chris Martin is natuurlijk van duizenden anderen te onderscheiden, maar dit maakt de band niet alleen tot een succes. Geweldige tunes van Will Champion vanaf de drums brengt zoveel energie in de band, waardoor je zelf zo wordt aangestoken dat het je helemaal opzweept.
Alle grote nummers komen langs op de live cd/dvd; van Viva La Vida tot Every Teardrop Is A Waterfall. Van “oude” hits tot de laatste singles van hun album Mylo Xyloto zal je in de hoogste kwaliteit langs zien/horen komen. De live cd en dvd zijn in een duo verpakking te verkrijgen vanaf €14,99 bij Free Record Shop, Mediamarkt en Bol.com!

20121123-160808.jpg
Zelf kondigden ze het al aan; het derde album kreeg een nieuwe Rigby 3.0 sound. Dit is meer dan waar gemaakt; dance gemixt met rock – alleen maar feel good sounds. Er is meer synthesizer toegevoegd en de drums zijn heavier dan ooit. Na een korte samenwerking bij 3FM hebben Christon en Julian Velard hun handen in 1 geslagen en een heerlijke catchy song gemaakt genaamd New York City Lights, wat ze samen hebben geschreven in Brooklyn, NYC. Dit is nog maar 1 van de pareltjes van het album Fire&Ice&Sugar&Spice. Zo is de titeltrack er één die dagenlang in je hoofd blijft hangen, en de gitaar riffs in (How I Love How You) Love Me Like You Do geniaal! Stuk voor stuk zijn de nummers per muzikant te gek ingespeeld en klinkt het live nog stukken beter, zoals ik zelf heb mogen ervaren in Tivoli Utrecht. In Maart/April gaat Rigby toeren door Nederland en treden ze op in Het Paard in Den Haag, 013 in Tilburg, Doornroosje/Merlyn in Nijmegen en als afsluiter in Paradiso Amsterdam!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: